Майстер-класи своїми руками

Королівське варення з агрусу з апельсинами - майструємо самі


Як варити варення з агрусу




Царское варенье из крыжовника рецепт с фото в домашних условиях

Аґрус – це дивовижна ягода, яка здатна очищати судини і весь організм від радіації. На даний момент є багато видів агрусу, кожен з яких має свої особливості. Цю ягоду можна використовувати для приготування компотів, джемів і царського варення. Пропонуємо дізнатися, як варити варення їх агрусу в домашніх умовах. Дивіться рецепти з фото і робіть смачні заготовки на зиму своїми руками.

Крыжовниковое варення з апельсинами

Багато господині дивують усіх членів родини ароматним варення з агрусу і апельсина. Робиться вона досить швидко, головне, заздалегідь підготувати ягоду. Апельсин надає джему цитрусовий присмак, робить його більш пікантним.


Варення з агрусу


Інгредієнти для варення:

  • Аґрус
  • Апельсин
  • Цукор
  • Співвідношення агрусу і цукру повинна становити 1:1, при цьому на кожен кг агрусу додавайте два великих апельсина. Спочатку промийте ягоди і очистіть їх від хвостиків. Потім потрібно буде все пропустити через м'ясорубку. Апельсин перемелюємо разом з шкіркою. Всю суміш добре перетягніть, щоб вона була однорідною. Тепер додайте в неї цукор і поставте на вогонь.


    Варення з цільного агрусу


    Щоб варення не пригорає, варіть його в посуді з товстим дном. Враховуйте, що важливо зберегти хоча б частину поживних речовин агрусу, тому варення варити потрібно приблизно 15 хв після закипання.






    Джем з апельсинів і агрусу


    Гаряче варення розлийте в підготовлені банки і закатайте. При бажанні можете зробити варення-асорті з агрусу і смородини.

    Простий рецепт варення з агрусу по-царськи

    Не обов'язково використовувати для приготування варення цілий апельсин, щоб додати аромат цитрусових. Пропонуємо рецепт царського варення з агрусу з апельсиновою шкіркою. Для його приготування вам знадобиться:

  • 1кг цукру
  • 1 кг агрусу
  • 0,5 кг апельсинів
  • 20 мл горілки
  • Вам буде цікаво почитати: Варення з полуниці з цілими ягодами

    Ягоди агрусу промивають під проточною водою, а потім обрізають ножицями хвостики з двох сторін. Якщо хочете, щоб варення вийшло соковитим, тоді пробивайте за допомогою зубочистки кожну ягоду. Після цього складіть всі ягоди в миску, додайте горілку і накрийте кришкою або рушником. Агрус залиште на 5-6 годин, а поки підготуйте апельсинову шкірку.

    Очистіть шкіру від апельсина, бажано руками, а не ножем. Після цього замочіть її в звичайній воді, щоб вийшла гіркота. Через кілька годин можете витягти шкірку, злегка просушити і нарізати смужками. Ви можете спробувати варення варити з лимоном, а не з апельсином, все залежить від особистих смаків і уподобань.

    Коли ягоди і шкірка підготовлені, їх можна об'єднати разом і засипати цукром. Залиште суміш ще на пару годин. Потім ставте на вогонь і варіть приблизно 10-15 хвилин. Потім рекомендуємо вимкнути варення, остудити і знову закип'ятити. Тепер можете сміливо розливати ласощі по стерилізованим баночках.

    Заготовки до зими варто робити заздалегідь, щоб в холодні дні згадати неповторні літні аромати. Царський крыжовниковое варення з апельсином або лимоном під силу в домашніх умовах зварити навіть молодій господині.




    Додати коментар
    Ім'я:*
    Коментар:
    Введіть код: *