Майстер-класи своїми руками

Соління кавунів на зиму рецепт - майструємо самі


Рецепти засолювання арбузов




Засолка арбузов на зиму в банках и бочках. Рецепты

Хочете взимку здивувати гостей? Подайте до столу в якості закуски солоні кавуни. Виявляється, що в старовину засолювання арбузов користувалася популярністю і не була чимось дивним. Сьогодні така консервація зустрічається досить рідко, тому не можна стверджувати, що вона припаде до душі абсолютно всім. Тепер приготувати на зиму ви можете не тільки хрусткі огірочки і мариновані помідори, але і пікантні кавуни. У цій статті ви дізнаєтеся кращі рецепти засолювання кавуна.

Рецепти засолювання арбузов в бочці

Краще всього заздалегідь підготувати кавуни однакового розміру, масою близько 2 кг Для засолювання ідеально підходять невеликі домашні арбузики і тонкою шкіркою.

Добре промийте ягоди і зробіть в шкірці отвори голкою. Це потрібно зробити для того, щоб розсіл для засолювання добре проникнуть всередину кавуна і процес бродіння почався якомога раніше.

Підготуйте дерев'яну бочку. Добре вимийте і просушіть. Окремо приготуйте розчин. Для цього беруть сіль із розрахунку 0,75 кг на 10 л води і розчиняють в окропі. Укладіть цілі кавуни в бочку і залийте гарячим розсолом. Залиште кавуни на кілька днів у теплому місці. Через деякий час спробуйте, встигли вони засолиться чи ні.

Також почитайте: Консервування помідорів рецепти на зиму





Соління кавунів в капусті

Квашена капуста дуже багата вітаміном C, тому багато хто намагається її восени засолити в дерев'яних бочках. Ви можете поєднати засолювання капусти і арбузов. Для цього капуста шинкуется також як на звичайну засолювання. Після цього заповніть дно бочки капустою на 10-15 см. Потім візьміть кавуни до 2 кг і підготуйте їх як у попередньому рецепті.

Викладаєте кавуни і перекладайте їх капустяної. Основний принцип полягає в тому, щоб кавуни не стикалися один з одним і з бічними частинами бочки.

Коли бочка заповниться, зробіть зверху теж шар капусти близько 10 див. Залийте кавуни з капустою сольовим розчином. Накрийте бочку марлею і закрийте кришкою.

Соління кавунів з яблуками

Цей рецепт досить незвичайний, так як крім яблук, кавунів і сольового розчину вам знадобиться пісок. Найкраще теж використовувати невеликі кавуни і маленькі яблучка, щоб можна було максимально заповнити порожнечі. Яблука і плоди кавуна не повинні стикатися зі стінками бочки, тому ці проміжки засипають піском. Також засипають піском щілини між плодами.

Поступово заповнюйте бочку і пересипайте піском. Не забувайте заливати розчином солі, приготований виходячи з пропорції 10 літрів води і 750 гр солі.

Верхній шар арбузов засипають шаром піску товщиною до 5 см, а потім покривають розчином так, щоб вона була вище піску на 10 див.

Соління кавунів в банках

Цей спосіб засолювання допоможе заготовити смачні кавуни в невеликих кількостях. Ви можете маринувати їх із скоринкою або без, все залежить від особистих переваг. При цьому враховуйте, що кавуни з кіркою потрібно буде стерилізувати близько 15 хвилин, а без 7-10 хвилин.

На літрову банку потрібно буде додати 1 ч. л солі 1 ч. л цукру і 1 ч. л оцту 9%. Спочатку викладіть скибочки кавуна і залийте окропом. Стерилізуйте, потім додайте сіль, цукор і оцет і закатайте.

Є ще й інші способи як солити кавуни в банках. Наприклад, цукор можна замінити медом. Спробуйте замаринувати кавуни без стерилізації. Але для цього вам треба буде залити два рази окропом підготовлені скибочки кавуна в банку. Потім додати сіль, цукор і оцет, залити окропом і закатати.

Сподіваємося, що підібраними нами рецепти для соління кавунів допоможуть вам приготувати смачну закуску. Дивуйте своїх рідних кулінарними шедеврами і консервуйте своїми руками!




Додати коментар
Ім'я:*
Коментар:
Введіть код: *