Майстер-класи своїми руками

Рецепт шоколадного мусу з грушею в коньяку - майструємо самі


Повітряний десерт

Дуже ніжний мус з шматочками фруктів — чудовий та оригінальний варіант повітряного десерту для святкового столу. Тонке поєднання гіркого шоколаду, груші і коньяку порадує навіть гурманів. У цій статті ми поділимося з вами рецептом шоколадного мусу з грушею в коньяку.

Шоколадный мусс

Для приготування шоколадного мусу знадобиться:

Ингредиенты дл шоколадного мусса

  • 3 яйця
  • 300 г гіркого шоколаду
  • 500 мл жирної сметани (25-30%)
  • 3-4 груші
  • 2 склянки коньяку (можна замінити білим вином)
  • 4 столові ложки меду
  • сіль для збивання білків
  • мята (свіжа або сушена)
  • 1,5 склянки цукру
  • ваніль
  • тертий шоколад, кава, какао або горіхи для прикраси

  • Кількість інгредієнтів розрахована на 6-8 порцій.


    Цей повітряний десерт краще починати готувати за кілька діб до приходу гостей. Готується воно досить просто, але деякими інгредієнтами краще постояти ніч у холодильнику.

    Груша с шоколадом

    Готуємо груші в коньяку:

    Груши в коньяке

    Груші в конику — це дуже смачний освіжаючий і цілком самостійний десерт, але в нашому випадку він лише частину рецепта.
    Груші добре миємо та очищаємо від шкірки. Розрізаємо на чотири частини.

    Блюда из груш

    Поміщаємо в невелику каструлю і заливаємо коньяком.

    Груша с коньяком

    Ставимо на плиту, додаємо склянку цукру, чотири столові ложки меду і м'яту. Якщо замість коньяку ви варите груші в білому вині, то цукор і мед можна виключити, або додати за смаком.

    Рецепт груши в коньяке

    Варимо на помірному вогні до закипання. Зменшуємо вогонь і готуємо поки груші не стануть зовсім м'якими.

    Після цього груші потрібно остудити і поставити в холодильник на кілька годин, найкраще на всю ніч.

    Рецепт шоколадного мусу

    Жовтки відділяємо від білків і збиваємо з цукром (1/4 склянки) до утворення щільної маси, щоб не відчувалося крупинок цукру.

    Рецепт шоколадного мусса

    Делтки с сахаром

    Сметану збиваємо з цукром (1/4 склянки) і ваніллю до кремоподібного стану.

    Сметана с сахаром

    Взбитая сметана

    Груші виймаємо з коньяку і нарізаємо невеликими шматочками (менше сантиметра).

    Маринованные груши

    Коньячная груша

    Коньяк, який залишився після приготування груш, можна подавати до столу як сироп до морозиву або десерту. Виходить дуже ніжний і приємний напій.

    Настойка на груше

    Шоколад поміщаємо в невелику металеву посуд і розтоплюємо на водяній бані.

    Шоколад на водяной бане

    Топленый шеколад

    Коли шоколад стане рідким, вливаємо його до жовтків. Робити це потрібно акуратно і досить швидко, тому що шоколад, потрапляючи в холодну посуд з жовтками, швидко застигає. В процесі шоколад з жовтками необхідно постійно перемішувати.

    Готовим шоколадный мусс

    До шоколаду і жовтків додаємо сметану, збиту з цукром, і ще раз збиваємо все міксером до отримання однорідної маси.

    Шоколад со сметаной

    Воздушный мусс

    Додаємо дрібно нарізані груші і обережно перемішуємо.

    Мусс с грушами

    Тепер потрібно дуже добре збити білки. Краще це робити в охолодженій глибокої посуді. І слідкуйте, щоб туди не потрапила вода. Білки збиваємо до стану легкої піни. Додаємо дрібку солі. Продовжуємо збивати до тих пір, поки яйце не стане щільним, і не почнуть утворюватися стійкі піки.

    Взбитые белки

    Білки ложкою обережно вводимо в мус, щоб не порушити структури. Перемішуємо все легкими обережними рухами, для отримання однорідної маси.

    Шоколадный мусс с белками

    Коли мус готовий, розкладіть його по формах або келихах і приберіть в холодильник на кілька годин, а краще на всю ніч.

    Охлажденный мусс

    Подавайте, посипавши шоколадом, какао, кави або тертим горіхом. Здивуєтеся яким смачним може бути десерт, приготований вдома.

    Мусс с шоколадом

    Мусс с коньяком




    Додати коментар
    Ім'я:*
    Коментар:
    Введіть код: *