Майстер-класи своїми руками

Рецепт літнього супу з кропивою і щавлем - майструємо самі


Багато чули про те, що кропиву можна їсти, але далеко не всі наважуються що-небудь з неї приготувати. А між тим, у листі кропиви містяться вітаміни К, В2, С (цього вітаміну в кропиві в 2-2,5 рази більше, ніж у лимонах), каротин, мікроелементи — залізо, марганець, мідь та інші. За змістом білка листя кропиви порівнянні з бобовими культурами, такими як квасоля, горох і боби.

Дуже багато господинь нехтують кропивою в домашній кухні, вважаючи, що страви з неї виходять дуже смачними, або ж, що готувати її дуже складно. Постараюся цим рецептом розвіяти обидва ці переконання. Пропоную вашій увазі рецепт дуже смачного і корисного річного супу з кропивою і щавлем.

Суп с щавелем и крапивой

Для приготування літнього супу знадобиться:

Рецепт летнего супа

  • куряче 600 г
  • 4-5 середніх бульб картоплі
  • 1 морква
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 4 курячих яйця, плюс яйця для подачі готової страви
  • пучок щавлю
  • великий пучок молодої кропиви
  • сіль за смаком
  • перець чорний горошком 4-5 шт
  • 3-4 лаврових аркуша
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • сметана для подачі готової страви

  • (Вихід готового продукту приблизно 3-3,5 літра)


    Підготовка

    Крапива для супа

    Для супу ми візьмемо кропиву дводомну (пекуча кропива теж підійде, і за харчовою цінністю вона перевершує дводомну, але її складніше обробляти — вона пече набагато сильніше). Дуже часто зустрічається вона в непривабливих для людини місцях: біля парканів або доріг. Така кропива не дуже підходить. Найкраще кропиву для приготування страв збирати в лісі або в заміському будинку в городі, щоб бути впевненими в екологічній чистоті рослини. Щоб не обпектися, рвіть кропиву в щільних рукавичках. Намагайтеся вибирати найбільш молоді пагони, стара кропива для приготування не підходить.

    Листья крапивы

    Часто рекомендують ошпарювати кропиву окропом, щоб вона не кололася. Але при цьому втрачається багато смаку і кольору. Для супу я мою кропиву в рукавичках, а потім ріжу, не обдаючи її окропом.

    Овочі (картопля, морква) добре миємо та очищаємо від шкірки і вічок. Щавель так само добре промиваємо.

    Щавель для супа

    Приготування бульйону

    Смак літнього супу з щавлем і кропивою супу багато в чому залежить від бульйону, який ви зваріть. Щоб отримати дуже смачний бульйон, треба знати деякі хитрощі.

    Якщо хочете, щоб суп вийшов пожирніше, то варіть бульйон з курячих стегенець або стегенець. Якщо ж бульйон вам подобається більше прісний, то для приготування візьміть курячу грудку. Щоб жиру майже не було з грудки можна видалити шкіру і видалити кісточки.

    Куриная грудинка

    М'ясо розрізаємо на невеликі шматочки.

    Куриное филе

    Поміщаємо його в каструлю, ставимо на плиту і доводимо до кипіння на сильному вогні. Як тільки бульйон почне кипіти, перемикаємо на слабкий вогонь.

    Куриный бульон

    У киплячий бульйон кладемо чорний перець горошком, сіль, лавровий лист і головку цибулі в шкірці. Шкірка додасть бульйону красивий золотистий колір. Залишаємо все це кипіти на невеликому вогні 20-30 хвилин.

    Приготовление бульона

    Поки кипить бульйон, підготуємо овочі:

    Лук очищаємо і ріжемо невеликими шматочками, моркву тремо на тертці соломкою або розрізаємо ножем.

    Лук и морковь

    Картоплю ріжемо невеликими кубиками і заливаємо водою, щоб не потемнів.

    Картофель кубиками

    Відварюємо курячі яйця. Для супу нам потрібно всього 4 яйця, але при подачі в кожну тарілку можна додати ще по половинці вареного яйця. Розрахуйте кількість яєць з урахуванням цього.

    Яйця відварюємо круто, поміщаємо під холодну воду, очищаємо і дрібно кришимо.

    Яйца вкрутую
    Вареные яйца
    Яйца измельченные

    Коли бульйон покипить хвилин 20-30, додаємо в нього картоплю і варимо до готовності на сильному вогні.

    Наваристый бульон

    Суп с картошкой

    Цибулю і моркву обсмажуємо до м'якості на мінімальній кількості рослинного масла.

    Ингредиенты для зажарки

    Приготовление зажарки

    Коли картопля отварится до готовності, виймаємо з бульйону головку цибулі, лавровий лист і перець горошком. Більше вони нам не знадобляться.

    Вареный лук

    У суп ж додаємо зажарку: цибулю і моркву.

    Летний суп с зажаркой

    Коли суп ще раз закипить, додаємо в нього порізані яйця. І залишаємо кипіти на невеликому вогні.

    Летний суп с яйцами

    Щавель ріжемо невеликими шматочками.

    Нарезанный Щавель

    Від кропиви беремо тільки листя і так само ріжемо на невеликі шматочки.

    Крапива в кулинарии

    Нарезанная крапива

    Кропиву і щавель додаємо в киплячий суп.

    Летний суп с щавелем и крапивой

    Даємо йому покипіти ще пару хвилин.

    Вкусный летний суп

    Подаємо гарячим з половинкою яйця і сметаною.

    Рецепт летнего супа

    Приємного апетиту! Легкий і корисний літній суп готовий.




    Додати коментар
    Ім'я:*
    Коментар:
    Введіть код: *