Майстер-класи своїми руками

Покроковий фото-рецепт приготування млинцевого торта з куркою, грибами і сиром - майструємо самі

Млинцевий торт (або блинчатый пиріг) може стати оригінальною закускою, повноцінним другим блюдом або десертом. Збирається він з тонких млинчиків з начинкою на ваш смак: солоної чи солодкою. Рецепти начинки можуть бути найрізноманітніші. Перепробувавши кілька варіантів, хочу запропонувати вам самий смачний — млинцевий торт з куркою, грибами і сиром. Приготуйте такий ситний і оригінальний тортик до приходу гостей або сімейному вечері, і всі напевно залишаться задоволені.

Блинный торт

Інгредієнти

Ингредиенты для блинного торта

Для тіста:

  • молоко - 500 мл
  • яйце — 2 шт
  • борошно — 1 склянка;
  • соняшникова олія — 1 ст. ложка
  • цукор — 1 ст. ложка
  • сіль — ? ч. ложки
  • Для начинки:

  • куряча грудка або філе — 500-700 грам
  • печериці - 500 грам
  • помідор — 2 штуки середніх розмірів
  • сир твердий — 200 грам
  • сир — 300 грам
  • майонез — 100 грам
  • яйце — 2 шт
  • цибулина
  • часник — 5 зубчиків
  • соняшникова олія — 50 мл
  • зелень
  • спеції
  • сіль
  • Приготування млинців

    Ингредиенты для тонких блинов

    У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор. Перемішуємо вінчиком або виделкою до утворення однорідної маси (збивати не потрібно). Вливаємо до яєць склянку молока і перемішуємо. Після цього додаємо просіяне борошно і знову добре перемішуємо.

    Тісто по консистенції має вийти як густа сметана. Наливаємо в миску молоко, що залишилося і знову перемішуємо, щоб не було грудочок. Млинцеве тісто повинне вийти рідким і легко ллється.

    Блинное тесто

    Додаємо в тісто трохи соняшникової олії. Даємо постояти 10 - 15 хвилин.

    Добре розігріваємо сковороду (якщо немає антипригарного покриття, можна змастити її невеликою кількістю рослинного масла) і наливаємо в неї ополоник тесту і швидко розподілити по поверхні тонким шаром, трохи повертаючи сковороду.

    Коли краї тіста почнуть злегка підрум'янюватися, акуратно перевертаємо його лопаткою на іншу сторону. Даємо блинчику підсмажити з іншого боку. За допомогою лопатки знімемо млинець зі сковороди і перекладаємо в тарілку. Процедуру повторюємо поки не закінчиться тісто. В результаті перед нами тарілка з ароматними рум'яними млинцями. Половину з них відразу ж з'їдять діти, з другої половини будемо збирати наш млинцевий торт.

    Тонкие блины

    Приготування начинки

    Відварюємо курячу грудку, не забуваючи посолити бульйон незадовго до готовності м'яса.

    Даємо грудці охолонути і дрібно нарізаємо її або розриваємо пальцями на невеликі шматочки.

    Куриная грудка

    Печериці промиваємо холодною водою і ріжемо на тонкі пластинки.

    Шампиньоны пластинками

    На сковороду наливаємо олію, а коли вона добре розігріється, висипаємо в неї гриби і накриваємо кришкою.

    На маленькому вогні тушкуємо гриби у власному соку, який з'явиться через 10 - 15 хвилин. Періодично помішуємо. Через деякий час збільшуємо полум'я і додаємо порізаний півкільцями цибулю.

    Лук полукольцами

    Смажимо до повної готовності. Незадовго до закінчення приготування додаємо сіль, перець і спеції за смаком.

    Жаренные грибы

    Яйця відварюємо круто. Охолоджуємо, чистимо і натираємо на тертці.

    Тертые яйца

    Поки у нас смажаться гриби варяться яйця і курка, необхідно приготувати сирну масу для змащування млинців. Для цього змішуємо сир, майонез, січену зелень і очищені зубчики часнику, пропущених через чеснокодавку.

    Творожная масса

    Додати трохи чорного меленого перцю і солі.

    Соленая творожная масса

    Твердий сир натираємо на тертці.

    Тертый сыр

    Ріжемо півкільцями помідори і подрібнюємо зелень.

    Помидоры полукольцами

    Тепер всі інгредієнти для начинки і готові. Ставимо їх поруч і приступаємо до збірки нашого тортика.

    Ингредиенты для торта

    На плоске блюдо або велику тарілку викладаємо перший млинець і змащуємо його сирною масою.

    Блин с творогом

    Зверху викладаємо перший шар зі смажених печериць з цибулею.

    Блин с грибами

    Накриваємо другим млинцем, змазаним сирною масою, і робимо наступний шар начинки з відвареної курки.

    Блин с курицей

    До неї можна додати трохи тертого сиру.

    Блин с курицей и сыром

    Знову накриваємо промазанным млинцем і викладаємо третій шар з помідорів з зеленню.

    Блин с помидорами

    Повторюємо наші шари ще раз. Останній млинець змащуємо сирною масою, посипаємо твердим сиром і подрібненими яйцями.

    Блинный торт

    Також розподіляємо присипку по бічних сторонах нашого тортика.

    Торт из блинов

    Залишаємо млинцевий торт на деякий час для просочення і збираємо всіх до вечері. Нарізаємо порційні шматочки гострим ножем, розкладаємо по тарілках і насолоджуємося пікантним і ніжним смаком тортика. Смачного!




    Додати коментар
    Ім'я:*
    Коментар:
    Введіть код: *