Майстер-класи своїми руками

Їжа, яку не любить майже ніхто - майструємо самі


Начебто, їжа — це завжди добре, а ось піди ж ти — є продукти, які не любить майже ніхто. І я ще можу зрозуміти, чому ненавидять якусь молочну пінку, але чим заслужили таке ставлення тушковані кабачки — мені незрозуміло. Начебто, кабачки хороші.**

Деякі люди не люблять певний вид їжі демонстративно, хтось- тихесенько, відсовуючи тарілку, коли їм намагаються підсунути шматочок нелюбою їжі. Не люблять по-різному — іноді цілком об'єктивно, іноді — ірраціонально.

Їжа, яка чомусь заслужила погане ставлення

Лакричні цукерки

Я майже не знаю людей, які з задоволенням їли б лакричні цукерки. Прийнято вважати, що лакриця — фу, смердить мікстурою, нагадує хвороби. І взагалі — що це за така цукерка — солона? Цукерка повинна бути солодкою.

Лакричные конфеты

Я ж люблю людей, які не люблять лакричні цукерки. Не люблять — пес з ними, мені більше дістанеться.

Оливки і маслини

Пік нелюбові до оливкам і маслинам припав на початок двохтисячних, але і зараз ще залишилися пітекантропи, які вернуть носа від оливки в мартіні, гидливо виколупують шматочки піци і люблять говорити про те, що не розуміють смаку цієї гидоти.

оливки фото

Я ж помітила, що відносини з оливками складаються непросто взагалі у всіх — і у тебе, Марусю, і у тебе Андрій, — спочатку оливки і правда здаються прісними і нагадують моторне масло. Але десь на п'ятий раз проби прокидається любов.

Сухе шампанське

Мені навіть незручно про це писати, але, виявляється, люди, які вважають сухе «кислятиною» і запросто напиваються солодким і напівсолодким, — існують! І таких людей немало. Мабуть, на констатації цього факту і зупинюся, щоб не засмучуватися занадто сильно.

Суші

Коли, здавалося б, кожен гопник полюбив «Каліфорнію» і запросто їсть її в якому-небудь «Япоше» — не перевелися ще люди, які відмовляються їсти суші «тому що в них сира риба».

Роллы и суши

І я ще можу зрозуміти суворих чоловіків, які не бажають замовляти суші виключно через невідповідність ціни і нажористости — за ті ж гроші краще з'їдять бургер або піцу, — але виявляється, є і дівчата, які зволіють спагетті ролів з вугром.

Авокадо

Нелюбов до цього овочу (фруктові?) на мій погляд, пояснюється невмінням вибрати правильний стиглий плід або незнанням навчання «Основні характеристики авокадо: як вибрати і як з'їсти». Твердий, жорсткий плід і правда невкусен.

Авокадо фото

Але будь авокадо можна зрозуміти, варто лише знайти м'який або дати можливість вашому дубовому одному «дійти»: вилежатися в теплій кімнаті зо три дні, щоб шкірка легко відділялася від м'якоті.

Молочна пінка

Я не знаю жодної людини, крім себе, у якого згадка про молочній пінці не викликало б блювотний рефлекс. Пінка — це наш місцевий гітлер, виявивши її — треба знищити, ні в якому разі не допустити в свій прекрасний рот. Та й на очі пінці краще не потрапляти — буде вилучена і з огидою відкинута.

Тушковані овочі, наприклад — кабачки

Ви коли-небудь бачили чоловіка не-гея, який із задоволенням їв би тушковані кабачки, помідори і цибулю, та ще просив би добавки і повизгивал від задоволення?

Я теж ні.

Варена куряча шкірка

Це майже пінка, тільки гірше. Жодна розсудлива людина не покладе собі в рот шматок вареної шкурки. А якщо і покладе — в жаху виплюне.

І правильно. Кажуть, що шкірка — неймовірно шкідлива, важко перетравлюється їжа. Навіть котам давати її не рекомендують.

Цибулю в супі

Деякі люди можуть знайти в супі цибулю, гидливо відкинути його та ще і вилаятися. Я не знаю, звідки ця нелюбов. Морква в супі теж овоч, але чомусь не викликає такої неприязні. Мабуть, це дитячі травми — за чутками, в дитячих садах подавали супи з великою кількістю крупно порізаної цибулі і малим всього іншого.

Печінка

Ніхто і ніколи не зізнається у своїй любові до печінці. Може, й справді ніхто не любить?

Як би не так. У кулінарних спільнотах постійно викладаються рецепти печінкових котлет, тортів і саморобного паштету. До речі, якщо ви з тих, у кого печінка асоціюється хіба що з молочною пінкою (в сенсі — така ж гидота) — спробуйте як-небудь приготувати паштет з курячої або яловичої печінки. Якщо і після цього ви її не полюбите — я з'їм свою руку.

Холодець

Не любити холодець — це все одно що не любити варену брукву. Холодець — який взагалі-то варять із свинячої голови або ніжок — сьогодні така рідкість, що навіть дивно — де люди знаходять його, щоб не любити.

Крім перерахованого, не люблять кисіль («нагадує соплі»), перловку (тут все зрозуміло, згадаємо дитячий садок), вівсянку («якщо тільки зі свіжими ягодами»), манну кашу (чергові кошмари дитинства), холодний борщ («перше повинно бути гарячим»). Ну і звичайно, у кожної людини є свої особисті, нічого спільного з курячої кожицой не має, неприязні. Якось я бачила єті чоловіка, який, сам не знаючи чому, пристрасно ненавидів таку просту річ, як морквяний сік.

Я, до речі, все вищеперелічене люблю і з задоволенням їм, а ось мій особистий hate—лист очолює покупної майонез (про це як-небудь іншим разом), потім йдуть молочні супи з локшиною, варений яєчний жовток, солодкі вина, сушені кальмари і всі пряники, крім імбирних.




Додати коментар
Ім'я:*
Коментар:
Введіть код: *