Салат «Дачний дар» – майструємо самі

Нарешті наступила осінь — час натхнення, першого морозцю і рясного кількості овочів, а значить, нових кулінарних експериментів і вегетаріанських страв.

Ингредиенты салата

Сьогодні ми насолоджуємося останніми сонячними днями і творимо дачний салат — легкий, свіжий і веселий.

(На 3 порції)

Нам знадобляться:

  • Сонячна молода кукурудза — 1 качан
  • 2 моркви
  • 3 помідори,
  • Півсклянки соняшникового насіння
  • Шматочок імбиру
  • Для заправки: Сіль, чорний перець, оливкова олія, столова ложка лимонного соку, кріп

    Обладнання: Терка, ніж, дошку банку

    Приготування салату

    Всі овочі миємо.

    Насіння потрібно промити кілька разів — легше це зробити в банку. Насипаємо насіння, наливаємо води і гарненько трусимо. Потім заливаємо чистою водою і залишаємо розмокати.

    Семечки подсолнечника

    Замоченные семечки

    Поки насіння мокнуть — займемося кукурудзою!

    Початок чистимо і зрізаємо зернятка ножем в миску.

    Кукуруза в початках

    Чистимо моркву і трьом її на дрібній тертці, я тру в різні миски, а потім вже все змішую.

    Тертая морковь

    Трьом імбир і додаємо до моркви.

    Тертый имбирь

    Дрібно ріжемо помідори.

    Нарезанные помидоры

    Як там наші насіння? Зливаємо воду через ситечко і з\’єднуємо насіння з усіма овочами в одній мисці. Додаємо оливкова олія за смаком.

    Салат с семечками

    Мало не забули про кріп! Свіжий, щойно з грядки.

    Укроп

    Заправляємо салат лимонним соком, додаємо кріп, сіль і чорний перець за смаком, ретельно перемішуємо.

    Салат овощной

    Готово!

    Салат вийшов прохолодний, гоструватий і свіжий. А якщо замерзли, подавайте його з теплою пшоняною кашею. Приємного апетиту.

    Салат дачный