Салат «Дачний дар» – майструємо самі
Нарешті наступила осінь — час натхнення, першого морозцю і рясного кількості овочів, а значить, нових кулінарних експериментів і вегетаріанських страв.
Сьогодні ми насолоджуємося останніми сонячними днями і творимо дачний салат — легкий, свіжий і веселий.
(На 3 порції)
Нам знадобляться:
Для заправки: Сіль, чорний перець, оливкова олія, столова ложка лимонного соку, кріп
Обладнання: Терка, ніж, дошку банку
Приготування салату
Всі овочі миємо.
Насіння потрібно промити кілька разів — легше це зробити в банку. Насипаємо насіння, наливаємо води і гарненько трусимо. Потім заливаємо чистою водою і залишаємо розмокати.
Поки насіння мокнуть — займемося кукурудзою!
Початок чистимо і зрізаємо зернятка ножем в миску.
Чистимо моркву і трьом її на дрібній тертці, я тру в різні миски, а потім вже все змішую.
Трьом імбир і додаємо до моркви.
Дрібно ріжемо помідори.
Як там наші насіння? Зливаємо воду через ситечко і з\’єднуємо насіння з усіма овочами в одній мисці. Додаємо оливкова олія за смаком.
Мало не забули про кріп! Свіжий, щойно з грядки.
Заправляємо салат лимонним соком, додаємо кріп, сіль і чорний перець за смаком, ретельно перемішуємо.
Готово!
Салат вийшов прохолодний, гоструватий і свіжий. А якщо замерзли, подавайте його з теплою пшоняною кашею. Приємного апетиту.