Майстер-класи своїми руками

Пиріг - Зебра - найцікавіші саморобки

Сьогодні приготуємо пиріг «Зебра» за рецептом моєї бабусі. Своїм ароматом вона навіває мені спогади з безтурботного дитинства, коли запах випічки разом зі сходом сонця будили мене вранці. Цей десерт припаде до смаку кожному, хто його хоч раз спробує.


Необхідні продукти:

- Яйця - 4 штуки;- Цукор - 250 грам (для ласунів можна додати трохи більше);- Какао - 1,5 ст. ложки;- Борошно - 250 грам;- Розпушувач або сода, погашена оцтом;- Маргарин або олія - 100 грам;- Сметана - 150 грам.

Покроковий опис приготування

Цукор і яйця перемішуємо, повинна вийти однорідна маса.



У цю суміш додаємо сметану, борошно, маргарин і розпушувач. Все це перемішуємо. Тісто має бути середньої густоти. Якщо дуже рідкісне, можна додати трошки борошна.



Ділимо тісто на дві частини, другу частину перелити в іншу ємність. В одну частину тіста додаємо какао, а в другу ложку борошна, щоб густота була однакова.



Далі беремо сковороду або форму і змащуємо її маслом. Після виливаємо тісто, чергуючи темне і світле (спочатку наливаємо 2 столові ложки темного тіста, потім 2 столові ложки світлого і так чергуємо до тих пір, поки не виллємо все тісто у форму).



В попередньо розігріту духовку ставимо форму з тестом. Температура повинна бути не вище 200 градусів. Випікати потрібно близько 20 хвилин. Наш десерт готовий! Приємного апетиту!





Додати коментар
Ім'я:*
Коментар:
Введіть код: *